Initiatief-Versterker

In één dag een plan voor jouw online platform om kennis te delen, mensen te verbinden en samen te leren.

Usability Test - Nieuw Initiatief

Wat is de Initiatief-Versterker

De Initiatief-Versterker is een snelle, maar doordachte analyse in circa één dag. Het resultaat? De juiste strategie voor jouw online platform. De Initiatief-Versterker zorgt ervoor dat je de juiste keuzes maakt bij aanschaf of ontwikkeling. Zo voorkom je herwerk of teleurstellingen.

Met ruim 20 jaar ervaring helpen wij je om overzicht te krijgen over alle aspecten die van belang zijn. Boek onze Initiatief-Versterker en je hebt in één dag een concreet plan voor een levendige kennisbank, online community of leeromgeving.

Voor wie

De Initiatief-Versterker is voor organisaties die snel en doordacht de volgende stap willen zetten met hun kennisbank, online community of leeromgeving. Of je nu wil starten met ontwikkelen, of al een platform hebt en daar nog niet tevreden over bent: wij helpen je met een doordacht plan.

Onze Initiatief-Versterker klanten komen meestal uit deze branches:

 • Zorg en welzijn
 • Kennisinstituten
 • Verenigingen en ledenorganisaties

Wat wil je bereiken

Voordelen Initiatief-Versterker

Voor brancheverenigingen en kennisorganisaties

 • Een op maat gemaakte aanpak voor jouw platform waar je daadwerkelijk iets mee kunt. Dus geen uitgebreid rapport van 30 pagina’s dat in een lade belandt.
 • De focus bepalen we samen. Misschien heb je een specifieke vraag of is er al een analyse uitgevoerd? Dan houden we daar rekening mee, zodat de Initiatief-Versterker een antwoord is op jullie vragen.
 • We beginnen onze analyse altijd bij de eindgebruiker, zodat zij jouw platform met plezier gaan gebruiken.
 • Een eerste prijsinschatting zodat je direct weet waar je aan toe bent.
 • Praktische PowerPoint presentatie waardoor je andere stakeholders kunt informeren en overtuigen.
 • Als je wilt kunnen we je ook helpen bij de ontwikkeling van jouw platform.
 • Liever naar een ander bureau? Geen probleem. We zorgen voor een onafhankelijk advies waardoor ook andere ontwikkelaars aan de slag kunnen met de realisatie. 

Onderdelen Initiatief-Versterker

Kick-off
Doelgroepen
Persona
Doelstellingen
Systeem/software
Rollen
Ideale structuur
Termen
Categorieën
Content
Processen
Organisatie
Eerste ontwerp
Functionaliteiten
Project fasering
Vervolgstappen
Kosteninschatting
Tijdsindicatie

Hoe we je helpen

Kennis delen, mensen verbinden en samen leren gaat het best als dat sámen kan. In een veilige groep, op het moment dat het jouw leden of klanten uitkomt.

Met onderstaande stappen zorgen we dat jouw community of kennisbank voldoet aan alle aspecten die van belang zijn voor je doelgroep. Samen bepalen we de bouwstenen die nodig zijn om je platform tot een succes te maken.

Maar waar begin je?

Onze aanpak met met meer dan 20 jaar ervaring kenmerkt zich door een aantal stappen die we graag met je doorlopen:

Stappen Initiatief Versterker
 1. Kick-off
  Samen onderzoeken we welke doelen je precíes wilt bereiken met de community of kennisbank en hoe dat bijdraagt aan een betere kennis en ervaringsuitwisseling met de doelgroep.
 2. Analyse
  Na de kick-off maken wij een persona van jouw belangrijkste doelgroepen. Hiermee krijgen wij een goed beeld van jullie eindgebruikers, want daar draait het tenslotte om. We onderzoeken de informatie die je wilt delen in de kennisbank en/of community.
  Daarnaast kijken we naar het huidige platform, als dat er is. Wat is goed om te behouden, wat is slim om te verbeteren? We bepalen de ideale structuur voor jullie toekomstige platform.
 3. Eerste conclusies
  We delen onze analyse en eerste conclusies met je.
  Ook laten we een aantal schetsen zien die de structuur van de community of kennisbank duidelijk maken. Na jouw feedback kunnen we weer verder met de Initiatief-Versterker.
 4. Advies en ontwerp opstellen
  Samen hebben we de belangrijkste functionaliteiten bepaald. Ook nemen we feedback van betrokkenen mee. We maken een praktisch advies in de vorm van een PowerPointpresentatie zodat je direct de volgende dag al vervolgstappen kunt zetten.
 5. Presentatie Initiatief-Versterker
  We koppelen onze analyse en conclusies aan je terug in een presentatie. Natuurlijk leggen we onze conclusies ook vast in een praktisch document.
 

Nu kun je verder met je initiatief. Dit mag met ons (wat wij natuurlijk wel het leukst vinden), maar je kunt ook zelf de stappen zetten die nodig zijn. Aan jou de keus. 

Initiatief-Versterker

Veelgestelde vragen

Je kan een uitgebreide analyse laten doen die maanden duurt, maar dat kan ook in een dag. Dan is het plan niet ‘tot in de komma doorgerekend’ en heb je geen uitgebreid rapport van 30 pagina’s, maar wél een praktisch document en je gaat bovendien dezelfde richting op.

Met de Initiatief-Versterker zet je dus snel en toch doordacht de volgende stap. De Initiatief-Versterker zorgt er bovendien voor dat je de juiste keuzes maakt bij aanschaf of ontwikkeling. Het voorkomt herwerk of teleurstellingen.

Dat ligt er maar net aan wat jij prettig vindt. Soms komt het klanten niet goed uit om de Initiatief-Versterker in een dag uit te voeren. Dan plannen we de afspraken gewoon op meerdere dagen. Het belangrijkste is dat er in korte tijd een doordacht plan ligt, of dat nu in een dag is of in een paar weken.

Bij organisaties die de Initiatief-Versterker wel graag op één dag willen plannen, ziet dat er bijvoorbeeld zo uit:

09.00 – 10.00 uur – Kick off

Samen onderzoeken we welke doelen je precíes wilt bereiken met je community, kennisbank of leeromgeving.

10.00 – 13.00 uur – Analyse

Na de kick off maken wij een persona van jouw belangrijkste doelgroep. Ook onderzoeken de informatie die je wil delen in de community of kennisbank. Daarnaast kijken we naar het huidige platform, als dat er is. We bepalen de ideale structuur voor jouw toekomstige platform.

13.00 – 14.00 uur – Eerste conclusies

We delen onze analyse en eerste conclusies met je. Ook laten we een aantal schetsen zien die de structuur van je community, leeromgeving of kennisbank duidelijk maken.

14.00 – 16.30 uur – Advies maken

Samen hebben we de belangrijkste functionaliteiten bepaald. Ook nemen we jouw feedback mee. We maken een praktisch advies in de vorm van een PowerPoint presentatie zodat je direct vervolgstappen kunt zetten.

16.30 – 17.30 uur – Presentatie Initiatief-Versterker

We koppelen onze analyse en conclusies aan je terug in een presentatie. Natuurlijk leggen we onze conclusies ook vast in een praktisch document.

Zeker, we zijn er niet alleen voor de strategie van tevoren. Bij Nieuw Initiatief ontwikkelen we digitale platforms van a tot z. Zo maken we een ontwerp voor je kennisbank, leeromgeving of community met aandacht voor de gebruikers. Daarna zorgen we dat de ontwikkeling of aanschaf van een systeem op rolletjes loopt. We begeleiden de bouw van begin tot eind en blijven ook daarna betrokken als je wilt. Dan kun je altijd bij ons aankloppen als je iets wilt veranderen of advies nodig hebt.

Het eindresultaat van de Initiatief-Versterker is een plan waarmee jij de volgende stap kunt zetten voor jouw kennisbank, leeromgeving of community.

Tijdens de kick-off bepalen we samen waar de focus komt te liggen. Misschien heb je een specifieke vraag of is er al een analyse uitgevoerd? Dan houden we daar rekening mee, zodat de Initiatief-Versterker een antwoord is op jullie vragen.

Je kunt de Initiatief-Versterker op verschillende momenten doen. Vóórdat je een kennisbank, leeromgeving of community laat ontwikkelen, zodat je precies weet wat je een ontwikkelaar vraagt.
Of als je al een platform hebt, maar daar niet tevreden over bent. Dan is de Initiatief-Versterker een mooie manier om te ontdekken op welke vlakken je het platform kunt verbeteren.

Wij adviseren om altijd te starten met een Initiatief-Versterker voordat je begint met ontwikkelen of een systeem aanschaft. De Initiatief-Versterker zorgt ervoor dat je de juiste keuzes maakt. Op die manier voorkom je onnodig (her)werk en bouw je op een stevige basis.

Overleggen of de Initiatief-Versterker bij jouw vraag past?

Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Digital Agency | Nieuw Initiatief

Digitaal kennis delen met aandacht voor mensen

Tips en inspiratie in je mailbox

Hopelijk heb je de informatie gevonden die je zocht. Maandelijks sturen wij je een e-mail vol tips, ideeën en inspiratie. Meld je aan om die te ontvangen.