Unieke uitbreiding van dierenshows voor kleindierliefhebbers

Kleindier Liefhebbers Nederland (KLN) is een landelijke vereniging voor liefhebbers van kleine dieren. De leden bestaan uit liefhebbers die als hobby slechts één of enkele dieren houden en uit fokkers die zich inzetten om rassen te behouden en zuiver te houden.
KLN Kleindierliefhebbers Nederland uitgelichte afbeelding

Het initiatief
van KLN

Logo KLN Kleindier Liefhebbers Nederland in zwart wit

Centraal bij de vereniging staan de liefhebbers van kleine dieren zoals konijnen, cavia’s, hoenders en vogels. Al deze liefhebbers hebben op hun beurt het welzijn van de dieren voorop staan.

Het doel van KLN was om een kennisplatform neer te zetten als digitale ontmoetingsplek voor leden.

Daarnaast wilden zij zichzelf meer profileren als autoriteit voor alle liefhebbers van kleine dieren en door de inzet van digitale mogelijkheden aantrekkelijker worden voor toekomstige leden.

Mockup KLN met kip

Aanpak

1

Inventarisatie

Voor dit vraagstuk hebben wij de Initiatief-Versterker ingezet. We hebben samen met KLN de doelstellingen bepaald en gekeken in hoeverre de huidige omgeving aan de wensen voldeed.

Vervolgens hebben we een aantal fasen gedefinieerd voor het verbeteren van de websitestructuur, het inrichten van evenementen en de mogelijkheden voor het magazine, de community en kennisbank.

2

Ontwerp

Een belangrijk onderdeel voor het ontwerp vormde de personamatrix. Voor de drie doelgroepen is per leeftijdscategorie gekeken naar wensen en behoeften. Daarnaast is er voor zowel de leden als niet-leden een customer journey uitgewerkt.

3

Realisatie

Bij de realisatie is er veel aandacht geweest voor de content. Zo was de tone of voice een belangrijk punt voor verbetering. Daarom zijn alle teksten volledig nieuw geschreven.

4

Optimalisatie en onderhoud

Met de Initiatief-Versterker is ook een roadmap opgesteld. Daarin hebben we de stappen bepaald voor het ontwikkelen van de website èn voor de periode erna. Samen met KLN werken we telkens aan de verdere ontwikkelingen en uitbreidingen van het platform.

5

Resultaat

Er staat nu een mooie vernieuwde website, vol met informatie over kleine dieren en het fokken ervan.

Een absoluut technisch hoogtepunt is de aanvulling op de verenigingswebsite geweest: een digitale dierenshow. Het is een aparte omgeving geworden waar liefhebbers, keurmeesters en bezoekers de kleindieren online kunnen bewonderen en laten keuren.

Digital Agency | Nieuw Initiatief

Digitaal kennis delen met aandacht voor mensen

Kunnen we jou helpen bij een digitale oplossing met aandacht voor mensen?

Tips en inspiratie in je mailbox

Hopelijk heb je de informatie gevonden die je zocht. Maandelijks sturen wij je een e-mail vol tips, ideeën en inspiratie. Meld je aan om die te ontvangen.