Samen leren

Een leeromgeving vol
waardevolle kennis

Hoe zorg je dat kennis behouden blijft èn doorgegeven wordt? 

Een digitale leeromgeving om samen te leren

Wil jij je medewerkers of klanten inspireren met jouw kennis? Geloof je dat mensen zich het beste ontwikkelen door niet alleen mét elkaar, maar ook ván elkaar te leren?

Mensen leren het beste als ze in een omgeving zijn waar ze zich prettig voelen. Zo werkt het fysiek, maar zo werkt het ook online. Het is dus belangrijk om aandacht te besteden aan alle aspecten die daarbij van belang zijn. Welke technologie past het beste? Hoe structureer je de inhoud? Welke beveiligingsopties zijn van belang?

Bij Nieuw Initiatief helpen we je om jouw digitale academie zo in te richten dat het de beste leeromgeving is voor jouw organisatie. We bouwen samen aan een digitale academie die jouw deelnemers met plezier  gaan gebruiken, zodat jouw waardevolle kennis wordt doorgegeven. 

Aandacht voor een krachtige leeromgeving

Welke functionaliteiten hebben deelnemers nodig om met plezier te kunnen leren? En hoe inspireer je mensen om hun ervaringen, vragen en kennis te delen? Op dat soort vragen hebben wij een antwoord met onze krachtige leeromgeving.

Want je wilt natuurlijk dat al je cursisten gemakkelijk en prettig kunnen leren. Een plaats voor e-learning met video’s, animaties, tekst en interactie. Cursisten vinden alle benodigde documenten bij elkaar op één plek en toetsen met vragen over de stof. Op die manier blijft nieuwe kennis het beste hangen. Cursisten leveren hun opdrachten in, heel makkelijk en snel via de leeromgeving.

Na het afronden van de cursus of studie wil je een deelnemer een welverdiend certificaat kunnen uitreiken. Ook dat gaat automatisch door het onderliggende systeem. Studenten en docenten leren van elkaar en met elkaar in een overzichtelijk forum. Of het nou om vragen over de lesstof gaat of om een inspirerende discussie; sámen leren mensen het beste.

Medewerkers van Nieuw Initiatief in gesprek.

Hoe we je helpen

Met onderstaande stappen zorgen we dat jouw leeromgeving voldoet aan alle aspecten die van belang zijn voor je doelgroep. Samen bepalen we de bouwstenen die nodig zijn om je platform tot een succes te maken.

Onze full service aanpak kenmerkt zich door een aantal stappen die we graag met je doorlopen:

Stappen Initiatief Aanpak
 1. Onderzoek en strategie
  We onderzoeken welke doelen je precíes wilt bereiken in je leeromgeving. Ook willen we de deelnemers beter leren kennen. Eventueel stellen we vooraf samen een aantal persona’s op van jouw cursisten. Dit kunnen we doen met de Initiatief-Versterker. Zo krijgen we een goed gestructureerd plan om verder te gaan. 
 2. Ontwerp
  We richten je leeromgeving in met de bouwstenen die passen bij de strategie én bij je doelgroep. Je hebt alle vrijheid in het design zodat het platform aansluit bij de huisstijl van jouw organisatie. Het studiemateriaal heb je het liefst al verzameld, maar we helpen je graag om die informatie op de beste manier op te bouwen in jouw leeromgeving.
 3. Content
  Kennisdelen lukt het beste als je de boodschap goed kunt overbrengen: de informatie moet blijven hangen. Daarom is sterke content zo belangrijk, júist voor een krachtige leeromgeving. Als je wilt, helpen we je met passende teksten voor jouw leeromgeving.
 4. Realisatie
  En dan is het tijd voor de realisatie. De developers en UX-designer gaan aan de slag. We gebruiken hiervoor Initiatief-Rijk. Een open source software die gemakkelijk in gebruik, toekomstbestendig en bewezen succesvol is.
 5. Testen
  Na de ontwikkeling testen we de leeromgeving samen met je doelgroep. Ook jouw organisatie test in deze fase uitgebreid. Werkt alles zoals we samen van tevoren bedacht hadden? Kunnen alle trainers en andere betrokkenen met de omgeving overweg?
 6. Optimalisatie
  Het verbeteren van je leeromgeving is een doorlopend proces. Als je wilt, blijven we beschikbaar om je platform te onderhouden en steeds weer te verbeteren met nieuwe bouwstenen.

Veelgestelde vragen

Onze oplossing is interessant voor organisaties die veel vrijheid willen bij het ontwikkelen. We kunnen je digitale academie op zo’n manier inrichten dat het naadloos aansluit bij de uitgangspunten en de stijl van jouw organisatie.

De leeromgeving is iets voor jou als je op zoek bent naar een goede, maar ook snelle oplossing. We kunnen de kosten laag houden omdat we een standaard oplossing ontwikkelden die we uitgebreid hebben getest. Natuurlijk kunnen we die basis naar wens inrichten en aanvullen met bouwstenen zodat het platform helemaal aansluit bij jouw organisatie.

De basis leeromgeving geeft al alle ruimte om gemakkelijk en prettig te leren. Heb je de wens voor nog meer functionaliteiten? Dan voegen we gewoon extra bouwstenen toe, zoals een community, documentenmodule, online winkel, planning, alumnimodule, nieuwsitems of evenementen.

De kosten verschillen per omgeving en zijn afhankelijk van verschillende zaken. Wil je alleen een leeromgeving of ook een community? Voor welke software kiezen we en moeten er koppelingen komen met andere software? Is er al studiemateriaal beschikbaar of wil je dat wij je helpen bij het schrijven van passende teksten? We maken graag een inschatting voor je.

We bouwen digitale leeromgevingen voor verschillende trainingen en opleidingen. Van kleine online trainingen voor particulieren tot meerdaagse trajecten met e-learning én fysieke bijeenkomsten. Neem vooral contact op als je twijfelt of onze oplossing iets voor jou is. We denken graag met je mee tijdens het proces van een leeromgeving kiezen.

Ja. We zetten een sterke basis voor je neer, met daarin een aantal complete trainingen als je wilt. Daarna kun je zelf aan de slag met jouw leeromgeving. Je hoeft het niet alleen te doen; we geven je vooraf een training en duidelijke handleiding. Natuurlijk willen we je altijd helpen als je er zelf niet uitkomt.

We hebben een veelzijdige oplossing ontwikkeld die gemakkelijk aangepast kan worden aan jouw wensen. De digitale leeromgeving is gebouwd met open source modules in het framework van WordPress en wordt veilig gehost in Nederland.

“Groeien gaat het beste in een community waar mensen op een plezierige manier van én met elkaar kunnen leren.”

Digital Agency | Nieuw Initiatief

Digitaal kennis delen met aandacht voor mensen

Hoe zorg je dat leren niet stopt na een training? Zorg voor een goede digitale leeromgeving.

Tips en inspiratie in je mailbox

Hopelijk heb je de informatie gevonden die je zocht. Maandelijks sturen wij je een e-mail vol tips, ideeën en inspiratie. Meld je aan om die te ontvangen.