Sdu overgenomen

Sdu overgenomen

Uitgever Sdu overgenomen door ELS

Het Nederlandse uitgeefbedrijf Sdu, uitgever van vakbladen als AutomatiseringGids en Cobouw, wordt overgenomen door de Franse branchegenoot Editions Lefebvre Sarrut (ELS).

‘De nieuwe aandeelhouder ELS biedt mogelijkheden voor optimaal gebruik van de portefeuilles en distributiekanalen van beide bedrijven’, zegt Sam van Oostrom, directeur bij Sdu. 

ELS is een van origine Franse uitgeverij en een onafhankelijk familieconcern, actief in de Europese markt op het terrein van juridische vakinformatie in het LTR-domein (Legal, Tax, Regulatory). De acquisitie van Sdu past binnen de strategie van ELS, waarbij de focus ligt op versterking van de positie in het juridisch domein, verbreding van de marktpositie in West-Europa en uitbreiding van het productaanbod met nieuwe diensten en geavanceerde informatieoplossingen. De strategische acquisitie van Sdu door ELS en de goede uitgangspunten voor synergie tussen de beide uitgeefbedrijven bieden de mogelijkheid om het potentieel van Sdu (inclusief het aandeel van Sdu in juris GmbH, de belangrijkste aanbieder van juridische online informatie in Duitsland) in Nederland en Duitsland te benutten als basis voor verdere groei en uitbouw van de onderneming op de langere termijn.

Dominique Illien, CEO van ELS, verklaart: “Het merk Sdu, de producten en kwaliteit van Sdu alsmede de uitstekende klantrelaties van Sdu vormen een sterke basis voor nieuwe en gezamenlijke ontwikkelingen, gericht op groei en lange termijn.”

Persbericht Sdu

Maandelijks inspiratie in je mailbox?

Ja, stuur mij maandelijks inspiratie en tips