NDC/VBK verkoopt uitgeverij ThiemeMeulenhoff aan ING

NDC/VBK verkoopt uitgeverij ThiemeMeulenhoff aan ING

Uitgeverij ThiemeMeulenhoff wordt afgestoten. Eigenaar NDC/VBK verkoopt zijn aandelen in de educatieve uitgever aan een investeringsarm van de ING, zo maakte het bedrijf donderdag bekend.

De verkoop is naar eigen zeggen een ‘logisch gevolg’ van de keuze om de hoofdactiviteiten van het bedrijf op eigen benen te zetten. Eerder werd al bekend dat VBK Uitgeversgroep zelfstandig doorgaat. Wat er met het resterende onderdeel, de NDC Mediagroep, gaat gebeuren, is nog niet bekend.

ThiemeMeulenhoff werd in 2008 verkocht aan NDC/VBK. Vorig jaar was de integratie met het mediaconcern voltooid. Nu worden de onderdelen dus weer verzelfstandigd.

Theo van der Raadt, algemeen directeur van ThiemeMeulenhoff: “De verzelfstandiging is in het belang van ThiemeMeulenhoff én van alle direct betrokkenen, inclusief de werknemers en klanten. Wij zien een losmaking vooral als een kans om ons nog beter te ontwikkelen en ambities voort te zetten. De komende jaren zullen wij met behulp van onze innovatieve, educatieve oplossingen het beste uit élke leerling halen en docenten en het schoolmanagement zo succesvol mogelijk ondersteunen bij het uitoefenen van hun vak. Dit alles in nauwe samenwerking met partners.” 

Bron: Nieuwsbericht

Maandelijks inspiratie in je mailbox?

Ja, stuur mij maandelijks inspiratie en tips