Heb jij al geboekt? Uitgeverscongressen 2015

Heb jij al geboekt? Uitgeverscongressen 2015

De lijst met uitgeverscongressen voor 2015. In Nederland en in het buitenland. In April staan de eerste al gepland!

14-16 april: The London Book Fair

Making words go further

Locatie: het volledig opgepoetste Olympia, West-Londen

In het kort: Met meer dan 250 seminars en evenementen is dit de wereldmarktplaats voor het onderhandelen over rechten, en voor de verkoop en distributie van content op het gebied van print, audio, film & tv, en digitale kanalen. De Fair valt altijd in de London Book & Screen Week. Voorafgaand aan de Fair op 13 april is er de conferentie Publishing for Digital Minds.

Waarom zou je ernaar toe gaan: Omdat de hele wereld erheen gaat: de Fair kent 25 internationale paviljoens en exposanten komen uit meer dan 60 landen. Ieder jaar kiest de Fair een markt uit waar ze de spotlight op zet. Dit jaar is dat Mexico. Weer eens wat anders, nietwaar?  Ook leuk: veel internationaal vermaarde schrijvers zijn op de Fair te vinden, of ze er nou een praatje geven of niet. Via Find Exhibitionsà authors kun je gelijk zien of je favoriete schrijver er zal zijn. Dit is de 43ste editie van de Fair trouwens.

Wat je verder nog moet weten: Tijdens de Fair kun je naar de 3e editie van het educatiecongres ‘What Works?’ waarbij topsprekers ingaan op hoe je onderwijsmateriaal het best kunt aanbieden aan studenten voor maximaal effect.

Prijs: Toegang tot de Fair (inclusief meer dan 250 seminars) is 50 pond, toegang tot de diverse congressen die gehouden worden varieert van 95 pond tot 599 pond exclusief btw.

Website:  http://www.londonbookfair.co.uk/en/ en http://www.publishingfordigitalminds.co.uk/

22 april: inct.formatie

meer dan 20 sprekers over Trends in Publishing

Locatie: Theater De Omval in Diemen

In het kort: inct.formatie is het voorjaarscongres van inct. Een grote hoeveelheid aan sprekers informeert u over ontwikkelingen en trends op het gebied van uitgeven.

Waarom zou je ernaar toe gaan: Omdat dit een van de betere Nederlandse congressen is. Er zijn verschillende parallelsessies met een nog steeds groeiende lijst met namen. Een van de hoogtepunten van inct.formatie 2015 zal het live interview zijn. De gast is dit keer Jean-Marc van Tol, de tekenaar van Fokke & Sukke, maar ook de man achter uitgeverij Catullus, de uitgeverij die de makers van Fokke & Sukke hebben opgericht en waarin zij zelf alle uitingen van de twee helden exploiteren.
Een gesprek met dagvoorzitter Ronnie Overgoor over strips, grove grappen, self-publishing en de uitgeefbranche.

Wat je verder nog moet weten: Ken je de inct.formatie nog niet, lees dan het blog van Rick van Dijk over de inct.formatie van 2014.

Prijs: € 195,– tot en met 6 maart!, leden hebben korting en betalen € 175,–

Website:  http://www.inct.nl/events/inct.formatie/index.html

27-28 april: Publishers Forum

How to reconstruct publishing: competing visions, channels and audiences

Locatie: Berlijn

In het kort: Relevant en bijdetijds uitgeverscongres met, voor en door alle spelers uit de branche, zonder dat je afgeleid wordt door een enorme beursvloer waar iedereen staat te kwartetten met visitekaartjes. Elfde editie.

Waarom zou je ernaar toe gaan: De organisatoren hebben gevoel voor humor, getuige titels van seminarsessies als ‘Know your customer and don’t be afraid’ alsook ‘Publishing goes pop’. Hoewel ieder jaar de belangstelling stijgt, is dit internationale forum nog een relatief overzichtelijk gebeuren, zodat je achteraf niet het gevoel hebt meer gemist dan meegemaakt te hebben.

Wat je verder nog moet weten: De website is een verademing, heerlijk duidelijk ingericht, zonder overbodige poespas. Forumbijwoners zijn afkomstig van uitgeverijen van boeken en/of magazines, van universiteiten of bibliotheken, uit de film- of muziekindustrie, van internetbureaus, of uit de handel, academische wereld of strategische consultancy.

Prijs: € 899,- exclusief btw.

Website: http://publishersforum.de/

1-3 juni: 67th World News Media Congress

… en 22nd World Editors Forum, 25th World Advertising Forum

Locatie:Hilton Hotel, Washington D.C.

In het kort: De ontmoetingsplaats voor eigenaren van kranten, CEO’s, uitgevers, redacteuren en hoger management. Bezoekers komen uit meer dan 80 landen.

Waarom zou je ernaar toe gaan: Er komen 35 sprekers van over de hele wereld, en dan bedoelen we ook de hele wereld. Dus niet slechts het Westerse deel, maar er komt bijvoorbeeld ook iemand uit Zimbabwe, en iemand van de Filippijnen.

Wat je verder nog moet weten: De website is duidelijk maar ook beknopt, inhoudelijk kun je nog niet veel afleiden uit de aangekondigde onderwerpen. Verder reikt het congres de Golden Pen of Freedom uit.

Prijs: € 1.890,- exclusief BTW. Ben je lid van WAN-IFRA of WEF, dan betaal je € 1.990,- exclusief BTW. 

Website: http://www.wan-ifra.org/events/67th-world-news-media-congress-22nd-world-editors-forum-25th-world-advertising-forum

11 juni: Mediafacts Uitgeverscongres

The future of publishing

Locatie: Nog niet bekend

In het kort: Een congres voor beslissers in de uitgeefsector over nieuwe strategieën, concepten en technologieën die zouden moeten leiden tot betere resultaten. Welke innovaties en trends met betrekking tot digitale media zouden we in de gaten moeten houden?

Waarom zou je ernaar toe gaan: Eind februari was helaas nog niks bekend over sprekers of thema’s in juni.

Wat je verder nog moet weten: Op het congres in 2014 voorspelde Juan Senor, directeur van de Innovation Media Consulting Group in Londen,  dat 2015 het jaar van de microbetalingen zou worden. We zijn heel benieuwd: is dat uitgekomen?

Prijs: vorig jaar kostte het congres voor niet-abonnees van Mediafacts € 375,-. 

Website: http://www.uitgeverscongres.nl/

14-18 oktober: Frankfurter Buchmesse

Geen slogan

Locatie: Messe Frankfurt in Frankfurt am Main

In het kort:Eregast dit jaar is Indonesië. De populariteit van kookprogramma’s volgend, is er een speciale hal voor kookboeken, de Gourmet Gallery.

Waarom zou je ernaar toe gaan: ’t Is de grootste boekenbeurs ter wereld. Van boeken, tijdschriften, landkaarten, manuscripten, grafisch werk, luisterboeken en e-books. Plus de Frankfurter Antiquairsbeurs, ook aangesloten, is eveneens wereldwijd de grootste.

Wat je verder nog moet weten: Vanaf dit jaar is de beurs anders ingedeeld, nog sterker naar thema, maar tegelijkertijd zijn andere hallen makkelijker/sneller bereikbaar geworden, belooft de organisatie.

Prijs:Kom je als uitgever dan is het € 52,- voor een dagkaart, € 104,- voor onbeperkt toegang. Kom je als particulier, dan zijn de kaarten goedkoper. 

Website: http://www.buchmesse.de/de/

Mis je een belangrijk uitgeverscongres? Laat het weten in de reacties onder dit blog.

Edwin de Kuiper www.nieuw-initiatief.nl

Maandelijks een artikel ontvangen over hoger rendement behalen met bestaande content? Schrijf u in: