Privacyverklaring Nieuw Initiatief

Je wilt grip hebben op de online sporen die je nalaat en weten wat er met je gegevens gebeurt. Dat vinden wij zelf ook logisch, dus zijn onderstaande privacyverklaring met zorg opgesteld.

Bezoek je onze website, mail je ons of neem je op een andere manier contact met ons op, dan ontvangen we persoonsgegevens van je. Het zijn er misschien niet veel, maar we bewaren en verwerken die gegevens van je wel. Daarom kun je in deze privacyverklaring lezen waarom dat gebeurt, wat er met je gegevens gebeurt en hoe je ze kunt aanpassen of laten verwijderen.

Het is verplicht deze privacyverklaring in begrijpelijke woorden te schrijven, een eis waar we helemaal achter staan. Eigenlijk zou dat voor elk document moeten gelden en in ieder geval voor de zogenoemde kleine lettertjes en de algemene voorwaarden.

Welke persoonsgegevens verwerk ik?

Nieuw Initiatief verwerkt je persoonsgegevens zodra je contact met ons opneemt. Dat kan zijn doordat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, het contactformulier invult, belt of e-mailt of als je bij ons een training of workshop volgt of ons inhuurt als (UX, SD, UI) designer, content marketeer of (project)manager.

Dat betekent dat we een of meer van de volgende persoonsgegevens van je verwerk:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Overige persoonsgegevens die je ons geeft, bijvoorbeeld in correspondentie en telefonisch

Als je onze website bezoekt, verzamel ik ook informatie van je die niet persoonlijk is, zoals:

  • De naam van de browser die je gebruikt
  • Het besturingssysteem dat je gebruikt
  • De serviceprovider waarmee jij internettoegang hebt

Waarom verwerk ik de persoonsgegevens?

Grofweg hebben we twee redenen waarvoor we je persoonsgegevens nodig hebben. De eerste reden is dat we ze gebruiken om contact met je te kunnen onderhouden, bijvoorbeeld om te kunnen bellen, mailen of post toe te sturen. De tweede reden is dat we ze gebruiken om bezoekersgedrag te analyseren om de website verder te verbeteren.

Wat doe ik niet met je gegevens?

We verkopen je gegevens niet en geven ze niet door aan anderen. Ook gebruiken we ze niet om uitgebreide bezoekersprofielen samen te stellen of om besluiten te nemen op basis van geautomatiseerde verwerkingen. Dat wil zeggen dat we geen gebruik maken van computerprogramma’s of –systemen waar geen mens meer aan te pas komt.

Met welke derde partijen deel ik je persoonsgegevens?

Normaliter zijn wij de enige die toegang hebben tot je gegevens. Maar er zijn derde partijen die toegang hebben tot je gegevens of een deel daarvan. Dat is alleen het geval als de wet daartoe verplicht of als dat voor ons noodzakelijk is om Nieuw Initiatief goed te kunnen uitvoeren.

Het gaat om de volgende ‘derden’:

  • De websitehoster, voor de opslag van gegevens uit contactformulieren
  • Google Analytics, voor de analyse van de gegevens van bezoekers van mijn website.
  • Mailchimp, voor het versturen van nieuwsbrieven, tips en inspiratie e-mails
  • Met deze partijen heb ik verwerkersovereenkomsten afgesloten.

Wat doe ik met mijn nieuwsbrief?

Via mijn site kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief, tips en inspiratie e-mails of voor een ander – gratis – product. De gegevens komen bij ons persoonlijk binnen en ik verwerk deze ook persoonlijk. Voor nieuwsbrieven en inspratie e-mails komen de gegevens binnen bij MailChimp. Op die manier kan ik je op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen en tips geven die ik tegen kom. Bij elke mail of nieuwsbrief die we versturen heb je de mogelijkheid je weer af te melden.

Wat doe ik met cookies?

Nieuw Initiatief gebruikt functionele en analytische cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone.

Functionele cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren.

Analytische cookies verzamelen informatie over het gedrag van bezoekers op een website.

Daarnaast bestaan er nog tracking cookies die het surfgedrag van de bezoeker volgen. Die maken het mogelijk om gerichter te kunnen adverteren. Voor deze cookies is een cookieverklaring nodig omdat hiervoor persoonsgegevens worden gebruikt.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting hierover op veilig internetten.

Wat doe ik met Google Analytics?

De analytische cookies worden cookies om Google Analytics te kunnen gebruiken.

Met die gegevens krijg ik inzicht in zaken als welke pagina’s het meest worden bezocht, hoe lang een bezoeker blijft en welke links worden aangeklikt. Dat maakt het mogelijk de website verder te verbeteren en meer informatie te bieden die de bezoekers graag lezen. Die informatie wordt door Google opgeslagen en verwerkt in rapporten over het functioneren van de website. Hier vind je meer informatie over het privacybeleid van Google Analytics.

Dit verzamelen van gegevens gebeurt op een privacy-vriendelijke manier; het unieke klantgedeelte van het IP-adres is geanonimiseerd, ‘gegevens delen’ is uitgezet.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Hier hebben we geen invloed op.

Hoe lang bewaren we je persoonsgegevens?

We bewaren je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor ik je gegevens verzamel.

Oftewel:

  • Heb je je ingeschreven voor de nieuwsbrief? Dan bewaren we je persoonsgegevens zolang je je niet uitschrijft.
  • Ben je klant of klant geweest? Dan bewaren we je persoonsgegevens zeven jaar omdat we wettelijk verplicht mijn administratie, inclusief facturen met adresgegevens, zeven jaar te bewaren.
  • Hebben we om een andere reden zakelijk contact? Dan hangt het van de reden van dit zakelijk contact af hoe lang we je gegevens bewaren. Wil je daar meer over weten, dan vertellen we je wat we in jouw specifieke geval welke gegevens van je hebben en wat we ermee doen.

Hoe beveilig ik persoonsgegevens?

Nieuw Initiatief neemt de bescherming van je gegevens serieus en heeft passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Deze website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat. Een SSL-verbinding kun je herkennen aan het slotje en het woord ‘veilig’ voor de url.

Als je het idee hebt dat je gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op webmaster@nieuw-initiatief.nl.

Wil je je gegevens inzien, aanpassen of verwijderen?

Natuurlijk kun je je persoonsgegevens inzien, corrigeren of (laten) verwijderen.

Neem contact met ons op als je gegevens wilt aanpassen. We reageren uiterlijk binnen vier weken op je verzoek, waarschijnlijk sneller, maar ja, we zijn ook wel eens op vakantie of om andere redenen niet goed bereikbaar.

Heb je een klacht, dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Heb je tips, vragen of andere feedback?

Neem dan contact op!