Over

Nieuw-Initiatief

Nieuw-Initiatief is een moderne organisatie van Edwin de Kuiper waarin hij projectmatig samenwerkt met verschillende zelfstandige professionals en klanten.

Samenwerken

Mensen in een eerlijke flexibele samenwerking komen tot grote resultaten. Deze professionals hebben ieder hun sporen verdiend op hun vakgebied in de uitgeverijbranche of bij andere kennisintensieve bedrijven. Denk aan XML-specialisten, informatie-analisten en projectmanagers.
Nieuw-Initiatief ondersteunt – in samenwerking met deze andere specialisten – kennisintensieve bedrijven en uitgevers op het gebied van contentmanagement, contentintegratie, kennismanagement en projectmanagement.

De integere en onafhankelijke rol staat hoog in het vaandel waardoor wij opdrachtgevers kostenbesparend en eerlijk kunnen adviseren en begeleiden.

Onafhankelijk advies en begeleiding
op basis van kennis en ervaring

Nieuw-Initiatief adviseert over en begeleidt bedrijven bij:

 • Informatie-, kennis- en procesmanagement
 • Contentintegratie
 • Contentarchitecturen (XML, DITA, Metadata)
 • Efficiënte redactie, media en productieprocessen
 • Standaardisatie

Nieuw-Initiatief specificeert en selecteert:

 • ContentManagementSystemen (CMS, ECMS, WCMS, DMS, LCMS)
 • Kennismanagementoplossingen
 • Redactionele en e-media productiemiddelen

Natuurlijk kunt u met uw specifieke vraag ook een gratis en vrijblijvend verkennend gesprek aanvragen.

Maak nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Edwin de Kuiper

Portret Edwin de Kuiper

Edwin de Kuiper

Dankzij meer dan twintig jaar praktijkervaring bij verschillende uitgeverijen en kennisintensieve organisaties heb ik de benodigde expertise opgebouwd op het gebied van proces-, organisatie- en (enterprise) contentmanagement. In de afgelopen jaren heb ik vaste en ad-interim managementfuncties bekleed in het midden- en hogere kader en verschillende kritische projecten geleid bij kennisintensieve organisaties. Deze praktijkervaring is theoretisch ondersteund door onder meer een Post-HBO bedrijfskundige opleiding aangevuld met verschillende managementtrainingen. In ieder project besteed ik aandacht aan drie essentiële aspecten:

 • strategie & organisatie,
 • informatie en
 • inzet van de juiste middelen voor kennisoverdracht.

Dit is essentieel voor resultaten op de korte en lange termijn. Kennis is altijd bestemd voor mensen. Informatiemanagement is alleen succesvol als mensen de beschikbare kennis praktisch kunnen en willen gebruiken. Ik hecht bijzonder veel waarde aan een plezierige samenwerking met mijn opdrachtgevers. Ik steek dan ook veel tijd in het opbouwen van een langdurige en vruchtbare samenwerking.
Meer details kunt u vinden op LinkedIn.

Maak nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek.