Proces- en functionaliteitenanalyse voor LTO Vastgoed en Rombou

Procesontwerp CRM/CMS

LTO Vastgoed en Rombou

Doel

Wij willen onze klanten beter kunnen bedienen als bedrijfsmakelaars voor landelijke objecten. Ontwerp een nieuw commercieel proces waarbij er ook gekeken moet worden naar een nieuw CRM systeem. Ontwerp ook een duurzame architectuur waarbij de benodigde functionaliteiten goed ondersteund kunnen worden.

Aanpak en resultaten

Door middel van Design Thinking is een proces- en functionaliteitenanalyse uitgevoerd voor het Customer Relation Management (CRM) proces. Hierbij is ook onderzoek gedaan naar interne én externe processen voor de makelaars. Vervolgens is een businesscase en RFP (Request For Proposal) opgesteld voor de keuze, selectie en implementatie van een CRM-systeem op basis van de ontworpen processen.

De informatiearchitectuur is opgesteld

Projectmanagement is geleverd voor de realisatie en implementatie van het gekozen platform binnen de afdelingen Makelaardij en Bouw, LTO-Noord.

Resultaten

  • nieuw commercieel proces dat aansluit bij de interne en externe werkwijze en wensen
  • architectuur duurzaam en onderhoudbaar gemaakt (>10% besparing op beheerkosten)
  • selectie vanimplementatie van een modern CRM-platform

Opdrachtgever zelf aan het woord:

“Edwin heeft laten zien dat hij in een korte tijd snel de processen in kaart kan brengen op een prettige manier. Dit communiceert hij zowel voor de medewerkers als het management op een doeltreffende manier. Hierbij weet hij vanuit overzicht de processen te positioneren. Het begeleiden van de organisatie naar een RFP-procedure gaat professioneel. Ik heb hem inmiddels ook voor het vervolg ingehuurd.”

Jacques van Dongen, CEO, algemeen directeur LTO Vastgoed

Klant

LTO-Vastgoed
Rombou

Jaar

2013

Disciplines

Informatiearchitectuur
Onderzoek en validatie
Projectmanagement