Ontwikkeling website en webshop

Website voor het kennisinstituut Stimulansz.

Doel

Stimulansz is kennis- en adviespartner van Nederlandse gemeenten en levert praktische oplossingen voor het sociaal domein. Stimulansz is een stichting zonder winstoogmerk. De organisatie vertaalt de theorie van wet- en regelgeving naar de werkvloer. Daarbij adviseren en trainen zij beleidsmedewerkers, klantmanagers en andere professionals vanuit een grote kennis van de praktijk. Tevens helpen zij mee aan het verbeteren van de bedrijfsvoering via sturingsinformatie. Zo zit Stimulansz in het hart van alle werkprocessen met als doel de dienstverlening van gemeenten in het sociaal domein beter en een stuk makkelijker te maken.

Bekijk ook de website van Stimulansz voor meer informatie. Om de dienstverlening voor gemeenten beter zichtbaar te maken, is Nieuw-Initiatief gevraagd om een nieuwe website te ontwerpen en te ontwikkelen.

Aanpak en resultaat

De opdracht startte met een analyse. Vanuit die analyse hebben we samen met Stimulansz de functionaliteiten bepaald, waarna we een nieuwe UX en UI ontworpen hebben. Tijdens het hele proces is de doelgroep, de gebruiker, als uitgangspunt genomen. Customer Centricity noemen wij dat. De nieuwe functionaliteiten zijn eerst weergegeven in een wireframe om een betere en coherente UX te krijgen.

Na de ontwerpfase hebben we een korte selectieprocedure begeleid voor de keuze van de webbouwer. Vanaf de selectie van de meest passende webbouwer heeft Nieuw-Initiatief de rol van architect aangenomen. Dat houdt in dat we de realisatie en implementatie begeleid hebben. En dat we daarbij voortdurend gecontroleerd hebben op design, UX en kwaliteit.

De resultaten:

  • Nieuwe marketingwebsite en webshop
  • (UX/UI) interactie ontwerp
  • Onderzoek en validatie
  • Aansturen van ontwikkelproject
  • Selectieprocedure voor webbouwer
  • Implementatie in de IT-infrastructuur

Klant

Stimulansz

Jaar

2019

Disciplines

Digital (UX/UI) design
Interaction design
informatiearchitectuur
Projectmanagement

Training pagina marketingwebsite
Kennisbank marketingwebsite