Training: welk CMS past bij mijn bedrijf?

Voor alle afdelingen binnen een uitgeverij of kennisintensieve organisatie die rechtstreeks of zijdelings met een nieuw Contentmanagementsysteem (CMS) te maken krijgen.

Samenvatting:

Hoe kan uw content voor u werken? U krijgt …

 • inzicht in de laatste contentmanagement-ontwikkelingen,
 • inzicht in de theorie achter contentmanagement,
 • en antwoord op de vragen die er in uw bedrijf zijn over dit onderwerp.

Daarmee bespaart u enkele dagen aan onderzoek, discussie en het bezoeken van nieuwe Content Management Systeem-leveranciers.

Vraag deze training aan:

Uw naam (nodig voor aanvraag)

Uw e-mail (nodig voor aanvraag)

Telefoonnummer waarop u gebeld wilt worden

Voorkeur maand
JanuariFebruariMaartAprilMeiJuniJuliAugustusSeptemberOktoberNovemberDecember

Aan bod komt:

Als onafhankelijk adviseur behandel ik vragen en aandachtspunten uit de praktijk en kan ik, los van een specifiek CMS-merk, mogelijkheden toelichten passend bij uw bedrijf. We gaan in op voorbeelden ter inspiratie waarin content én metadata commercieel ingezet worden. Tevens geef ik praktische informatie over hoe dit toegepast kan worden.
U ontdekt antwoord op vragen als:

 • Hoe kan ik meer rendement halen uit de content die we hebben?
 • Hoe beheer ik content?
 • Welke commerciële waarde heeft onze content in zich?
 • Hoe kunnen we onze redactieprocessen efficiënt inrichten en wanneer is dat nodig?
 • Hoe voeg ik goed metadata toe?
 • Welke vormen van metadata zijn er?

Wat levert deze training op:

 • Inzicht in de verschillende redactieprocessen en –veranderingen.
 • Welke vier verschillende CMS-typen er zijn en wat ze voor u kunnen doen.
 • Inzicht in de verschillende aandachtsgebieden, zoals XML en Metadata.
 • Draagvlak en motivatie binnen uw onderneming voor het nieuwe CMS.
 • En er wordt een eerste aanzet gegeven voor een selectie van CMS-sen, het implementatietraject van een CMS, en de bijbehorende contentmanagementprocessen en organisatie ervan.

Uw trainer:

Edwin de Kuiper was een van de eerste CCO’s (Chief Content Officers) in Nederland. Met meer dan twintig jaar praktijkervaring bij uitgeverijen & informatieorganisaties is hij de specialist op het gebied van contentmanagement.

Wat andere klanten vinden:

“Edwin heeft Geomares op een prima manier inzicht gegeven in de mogelijkheden van implementatie van een CMS binnen een uitgeverij. Binnen Geomares heeft hij daarmee mede de basis gelegd voor de business in de komende jaren. Edwin is een heel prettige partner om mee te werken, heeft veel kennis in huis en helpt je daarmee snel op weg.”
Durk Haarsma, Publishing Director and Owner at Geomares Publishing

“We enjoyed his in-depth knowledge of the publishing sector and his vision on how to best introduce the digital reality in this quite conservative sector. He has, during the training sessions he gave us, been able to communicate his vision on CMS and change somehow the mindset of our Publisher. His knowledge was very well complemented by the adequate pedagogy to pass his message. It is still based on this vision and on his recommendations that we are implementing our CMS solution.”
Vincent Simonart, CEO at Groupe De Boeck

Verschillende reacties van deelnemers:
“Goede voorbeelden, illustratief, goede interactie. Inspirerender dan ‘programma’ deed vermoeden. Veel inspirerende filmpjes en voorbeelden. Praktijk gericht, duidelijk verhaal. Prima tempo en veel geleerd over samenwerking met marketing. De discussies en sturing aan de discussies vond ik goed.
Ook een goede training voor management en directie. Zij moeten zich ook verdiepen in deze materie als beslissers.”

Deelnemers training, Reed Business Media

Investering en beschikbare data:

De inspiratietraining van een dagdeel is 800 euro exclusief 21% btw. Aan de training kunnen maximaal vijftien personen bij u op locatie meedoen.

 • Wilt u samen met mij dieper op de onderwerpen (kunnen) ingaan dan is er ook een training van een complete dag beschikbaar. Geef bij uw aanvraag uw interesse aan, dan bel ik u voor uitleg & overleg.
 • Deze training kan op werkdagen tijdens kantoortijden gegeven worden.
 • Hebt u liever dat de training in het weekend of na 18.00 uur plaatsvindt, neem dan contact op voor deze mogelijkheid. Reken dan wel op een toeslag.

 

Bekijk alle diensten van Nieuw-Initiatief