Wat kan Nieuw-Initiatief voor u als uitgever betekenen?

Training: slimmer zoeken voor redacties en uitgevers

Hoe zorg je dat je via Google de informatie krijgt die je wilt hebben? In plaats van een miljoen mogelijke websitehits in de resultatenlijst? Hoe pas je “boolean operators” toe? Kun je Google geautomatiseerd laten zoeken? Krijg direct concrete handvatten om snel en effectief de juiste informatie te vinden.
Training van twee uur voor 4 tot 15 personen.

Lees meer over deze training

Workshop: metadata commercieel inzetten

Voor alle afdelingen binnen een uitgeverij of kennisintensieve organisatie die rechtstreeks of zijdelings met content en metadata te maken krijgen. In het bijzonder de afdelingen marketing en redactie. U krijgt voorbeelden waarbij content én metadata commercieel ingezet kunnen worden. Tevens krijgt u praktische informatie over hoe dit toegepast kan worden en welke valkuilen u tegen kunt komen. Verder krijgt u mee hoe en waarom de afdeling marketing en redactie nauw moeten samenwerken.
Workshop voor maximaal 15 personen.

Lees meer over deze workshop

Training: welk CMS past bij mijn bedrijf?

Bespaar enkele dagen aan onderzoek, discussie en het bezoeken van nieuwe Content Management Systeem-leveranciers.
Een groep van maximaal 15 personen bij u op locatie krijgt …

  • inzicht in de laatste contentmanagement-ontwikkelingen,
  • inzicht in de theorie achter contentmanagement,
  • en antwoord op de vragen die er in uw bedrijf zijn over dit onderwerp.

Training van een dagdeel.

Lees meer over deze training

Quick Scan: hoe effectief is uw contentmanagementproces?

Deze scan is uitermate geschikt als u …

  • een contentmanagementsysteem wilt aanschaffen,
  • keuzes moet maken,
  • of het bestaande proces wilt verbeteren of kosteneffectiever wilt maken.

We kijken naar de aanwezige contentmanagementprocessen binnen uw organisatie. Met name de zogenoemde ongestructureerde informatie krijgt extra aandacht. Onderzoek wijst uit dat 80% van alle informatie in een organisatie ongestructureerd is!

Lees meer over deze scan

Procesanalyse: uw informatiestromen helder

Hebt u een document of schematisch overzicht waarin uw processen beschreven zijn? Kunt u uitleggen aan een IT-bedrijf wat zij moeten ondersteunen? Of hoe u kunt veranderen én communiceren zodat een effectiever proces wordt ingericht? Is het antwoord ‘nee’ dan kunt u daar met deze procesanalyse verandering in brengen. Ik zet de gewenste processen in een eenvoudig visueel model voor u.
Ook geschikt voor organisaties die zich willen certificeren. Goed inzicht in uw processen is voor certificering een vereiste.

Lees meer over de procesanalyse

Maatwerk: projectmanagement

Gaat uw organisatie een nieuw product invoeren? Of hebt u een verandering door te voeren binnen de organisatie? Een waarbij voor een deel informatiemanagement is inbegrepen? Van cruciaal belang voor het slagen van een project is: krijgt u alle mensen mee? Dat is waar mijn ondersteuning om de hoek komt kijken. Met een sensitief gevoel bij/voor mensen en kennis van organisatie en leidinggeven, zorg ik dat uw project zonder schade en volgens de afspraken afgerond is. Een projectmanagementmethodiek, zoals Prince II, is daarbij nooit een doel op zich. Het gaat om het eindresultaat; de methodiek is handig elkaar onderweg te verstaan.
Ik heb ruim 20 jaar ervaring als lijn- en projectmanager. Ik heb vele projecten geleid, durend van enkele maanden tot anderhalf jaar, met projectbudgetten van enkele duizenden euro’s tot zo’n 20 miljoen.

Lees over eerdere opdrachten

Second opinion nodig?

Bent u begonnen met een CMS-implementatie of is al enige tijd een (Enterprise) CMS operationeel, maar voldoet het proces of systeem niet? In enkele gevallen merk ik dat de relatie tussen de klant en de IT-implementatiepartij verstoord is omdat u beiden andere belangen hebt. Als onafhankelijke partij en manager met een rijke ervaring op het gebied van contentmanagement-projecten en -systemen, sta ik u als klant of IT-partij bij met een second opinion.

Bel voor meer informatie