Mensen verbinden

Een online community met kennis
als verbindende factor

Hoe zorg je voor een actieve kenniscommunity met jouw leden of klanten?

Mensen verbinden in een online community.

Een online community die mensen dichter bij elkaar brengt door gedeelde kennis

Je wilt een digitale plek creëren waar mensen elkaar makkelijk weten te vinden. Een omgeving waar medewerkers, klanten of leden zich prettig voelen, een band kunnen opbouwen en informatie kunnen uitwisselen.

In een sterke online community voelt de groep altijd dichtbij. Ongeacht of er een fysieke afstand is of niet. De basis voor een succesvolle community is een prettige samenwerking. Een goed platform ondersteunt dat. 

Bij Nieuw Initiatief helpen we je bij een oplossing die voldoet aan alle aspecten die belangrijk zijn voor jouw doelgroep. Op die manier gaat jouw online community doen waar het echt voor bedoeld is: mensen te verbinden door gezamenlijk kennis te delen.   

Online community oplossing

Wij hebben daarom een veelzijdige oplossing voor communities ontwikkeld. Ons platform Initiatief-Rijk is opgebouwd uit een set bouwstenen die we uitgebreid met gebruikers hebben getest. Op die manier kunnen we op een flexibele manier de ideale oplossing voor jouw community bieden. 

Ben je op zoek naar extra functionaliteiten zoals een forum, documentenmodule, planning, nieuws of evenementen? Dan voegen we extra bouwstenen toe die passen bij jouw doel. Wil je een e-learningfunctionaliteit als aanvulling op je community, zodat je gezamenlijk aan groei kunt werken? Ook dat kan. Wij geloven dat ontwikkeling en communities juíst goed samengaan.

Hoe we je helpen

Met onderstaande stappen zorgen we dat jouw community voldoet aan alle aspecten die van belang zijn voor je doelgroep. Samen bepalen we de bouwstenen die nodig zijn om je platform tot een succes te maken.

Onze full service aanpak kenmerkt zich door een aantal stappen die we graag met je doorlopen:

Stappen Initiatief Aanpak
 1. Onderzoek en strategie
  Eerst onderzoeken we gezamenlijk welke doelen je precíes wilt bereiken met je community. Ook willen we de groep beter leren kennen. Wie zijn de mensen uit je community en waar zijn ze naar op zoek? Met onze Initiatief-Versterker zorgen we ervoor dat we een goed gestructureerd plan krijgen.
 2. Ontwerp
  We richten je community in met onze Initiatief-Rijk bouwstenen die passen bij de strategie én bij je doelgroep. Je hebt alle vrijheid in het design zodat het platform aansluit bij de huisstijl van jouw organisatie.
 3. Content
  In een sterke community wordt de content vooral gecreëerd door de mensen zélf. Natuurlijk moet er een goede basis staan om het doel van het platform duidelijk te maken. We helpen je daar graag bij.
 4. Realisatie
  En dan is het tijd voor de realisatie. De developers en UX-designer gaan aan de slag. We gebruiken hiervoor Initiatief-Rijk. Een open source software die gemakkelijk in gebruik, toekomstbestendig en bewezen succesvol is.
 5. Testen
  Na de ontwikkeling testen we de community samen met de gebruikers. Ook jouw organisatie test in deze fase uitgebreid. Werkt alles zoals we samen van tevoren bedacht hadden? En kan de groepsbeheerder met het platform overweg?
 6. Optimalisatie
  Het verbeteren van je community is een doorlopend proces. Als je wilt, blijven we beschikbaar om je community te onderhouden én steeds weer te verbeteren met nieuwe bouwstenen.

“Hoeveel fysieke afstand er ook is tussen jou en de rest van de groep, in een sterke online community voelt de groep altijd dichtbij.”

Digital Agency | Nieuw Initiatief

Digitaal kennis delen met aandacht voor mensen

Op zoek naar een online community oplossing op maat?

Tips en inspiratie in je mailbox

Hopelijk heb je de informatie gevonden die je zocht. Maandelijks sturen wij je een e-mail vol tips, ideeën en inspiratie. Meld je aan om die te ontvangen.