Communities

Een community die het beste in mensen naar boven haalt

Community

Een community die mensen dichter bij elkaar brengt

Je wilt een digitale plek creëren waar mensen elkaar makkelijk weten te vinden. Een veilige community waar je medewerkers, klanten of leden zich prettig voelen en een band kunnen opbouwen.

Hoeveel fysieke afstand er ook is tussen jou en de rest van de groep, in een sterke online community voelt de groep altijd dichtbij. De basis voor een succesvolle community is de mogelijkheid om prettig samen te werken. Het platform moet die samenwerking mogelijk maken op allerlei verschillende manieren.

Bij Nieuw Initiatief helpen we je bij een oplossing die voldoet aan alle aspecten die van belang zijn voor jouw doelgroep. Op die manier doet jouw online community waar het voor bedoeld is: mensen dichter bij elkaar brengen.

Aandacht voor elkaar

Bij Nieuw Initiatief hebben we een veelzijdige oplossing voor communities ontwikkeld die past bij elke organisatie en aansluit bij iedere doelgroep. Ons platform is opgebouwd uit een set bouwstenen die we uitgebreid met gebruikers getest hebben. Op die manier helpen we mensen met een community die alle ruimte geeft om elkaar te vinden en om samen kennis te delen.

Ben je op zoek naar extra functionaliteiten zoals een forum, documentenmodule, planning, nieuws of evenementen? Dan voegen we extra bouwstenen toe die passen bij jouw doel. Wil je een e-learningfunctionaliteit als aanvulling op je community, zodat je gezamenlijk aan groei kunt werken? Ook dat kan. Wij geloven dat ontwikkeling en communities juíst goed samengaan.

Hoe we je helpen

Met onderstaande stappen zorgen we dat jouw community voldoet aan alle aspecten die van belang zijn voor je doelgroep. Samen bepalen we de bouwstenen die nodig zijn om je platform tot een succes te maken.

1

Inventarisatie en onderzoek

Eerst onderzoeken we gezamenlijk welke doelen je precíes wilt bereiken met je community. Ook willen we de groep beter leren kennen. Wie zijn de mensen uit je community en waar zijn ze naar op zoek?

2

Ontwerp

We richten je community in met de bouwstenen die passen bij de strategie én bij je doelgroep. Je hebt alle vrijheid in het design zodat het platform aansluit bij de huisstijl van jouw organisatie.

3

Realisatie

In een sterke community wordt de content vooral gecreëerd door de mensen zélf. Natuurlijk moet er een goede basis staan om het doel van het platform duidelijk te maken. We helpen je daar graag bij.  

4

Optimalisatie en onderhoud

Na de ontwikkeling testen we de community samen met de gebruikers. Ook jouw organisatie test in deze fase uitgebreid. Werkt alles zoals we samen van tevoren bedacht hadden? En kan de groepsbeheerder met het platform overweg?

5

Resultaat

Het verbeteren van je community is een doorlopend proces. Als je wilt, blijven we beschikbaar om je community te onderhouden én steeds weer te verbeteren met nieuwe bouwstenen.

“Hoeveel fysieke afstand er ook is tussen jou en de rest van de groep, in een sterke online community voelt de groep altijd dichtbij.”

mensen lopen in hal

Veelgestelde vragen

Onze oplossing is interessant voor organisaties die veel vrijheid willen bij het ontwikkelen. We kunnen je community op zo’n manier inrichten dat het naadloos aansluit bij de uitgangspunten en de stijl van jouw organisatie.

De community is iets voor jou als je op zoek bent naar een goede, maar ook snelle oplossing. We kunnen de kosten laag houden omdat we een standaard oplossing ontwikkelden die we uitgebreid hebben getest. Natuurlijk kunnen we die basis naar wens inrichten en aanvullen met bouwstenen zodat het platform helemaal aansluit bij jouw organisatie.

De basis community geeft al alle ruimte om elkaar te vinden en kennis te delen. Heb je de wens voor nog meer functionaliteiten? Dan voegen we gewoon extra bouwstenen toe, zoals een documentenmodule, online winkel, planning, e-learning, vacatures, nieuwsitems of evenementen.

We hebben een veelzijdige oplossing ontwikkeld die gemakkelijk aangepast kan worden aan jouw wensen. De community is gebouwd met open source modules in het framework van WordPress en wordt veilig gehost in Nederland.

Je kunt de groepsbeheerders zelf een rol toekennen. Wil je bijvoorbeeld dat de community beheerder de rechten van de gebruikers kan aanpassen en de instellingen van de groep? Of wil je liever dat de groepsbeheerder alleen de content in de groep kan aanpassen? Dat is aan jou. We adviseren dat iemand de groep beheert, maar ook activéért door regelmatig nieuwe content te delen en discussies te starten.

Wij ontwikkelen zowel open als gesloten communities. Als je een gesloten community wilt, zal een gebruiker moeten inloggen voordat hij toegang krijgt tot de groep.

Full service digitaal bureau

Digitaal kennis delen met aandacht voor mensen

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met onze community? Vraag een vrijblijvende demo aan.