Design Thinking Groep mensen bespreken

Design Thinking Bootcamp

Design Thinking Bootcamp: test in één week tijd je idee of concept

In design is het belangrijk om je zo snel mogelijk de wereld van de mensen waarvoor je werkt eigen te maken. Dit geldt ook voor jou als ondernemer. Van begin tot eind brengen we de ervaringen in kaart en vertalen die bijvoorbeeld naar Personas en Customer Journey Maps. Op die manier maken we inzichtelijk wat, waarom en waar we nieuwe oplossingen moeten ontwerpen.

Een klant vertelde tijdens de sessie al eens; “Tjee, nu zie ik meteen waarom iets moet, terwijl ik wel al aanvoelde wat er gedaan moest worden.” Er ontstonden tijdens de eerste sessie al direct nieuwe ideeën.

Herken je dit?

  • Een van de producten in je bedrijf of organisatie zit aan het eind van de levenscyclus
  • Je hebt een probleem binnen je bedrijf: je omzet is te laag of je wilt je bedrijfsproces optimaliseren
  • Je wilt onderzoeken of je nog meer problemen kunt oplossen voor je klanten

Voorkom dat je vervolgens veel tijd, geld en moeite steekt in een nieuw idee dat niet levensvatbaar blijkt. Doe de Design Thinking Bootcamp.

Deze bootcamp is een sprint waarin we design, prototyping en validatie van het nieuwe idee combineren in een tijdsbestek van maar vier werkdagen. Natuurlijk als het project of idee dat toelaat. Dit bespreken we altijd in een intakegesprek.

Bij design thinking gebruiken we onder meer creatieve workshops (design sprints) en prototypes (proofs of concept of visualisaties). Na design thinking komt design doing.

Als team, afdeling of projectgroep gaan we aan de slag

Maandag

Eerst gaan we definiëren wat de uitdaging of het probleem is. We observeren wat er in de praktijk gebeurt en besteden we voldoende tijd aan het begrijpen van het probleem. Hiervoor gebruiken we verschillende methodes en technieken.

Dinsdag

We brainstormen met heel het team om zo veel mogelijk ideeën te genereren. Omdat we eerst het probleem goed gedefinieerd hebben, zullen de oplossingen beter toegespitst zijn op de echte vraagstelling. Vervolgens kiezen we het beste idee uit voor het concept.

Woensdag

We ontwikkelen een prototype. Dit kan digitaal maar ook op papier, het doel is om zo snel mogelijk zicht te krijgen op de werking en oplossing die bedacht is. Hierdoor kunnen we onderwijl van de ene naar de andere stap terug gaan om fases aan te passen aan voortschrijdend inzicht.

Donderdag

We testen het idee (prototype) met gebruikers: voldoet het? Tijdens het testen kunnen we ook het ontwerp aanpassen totdat de oplossing een goede is.

In deze sprint kunnen we onderwijl van de ene naar de andere stap terug gaan om fases aan te passen aan voortschrijdend inzicht.

Dit zit er standaard bij in

  • Uitgebreide intake.
  • Bepaling van de scope: waar gaan we het over hebben.
  • Probleembepaling.
  • Oefeningen, voorbeelden, modellen.

Deze bootcamp is altijd op maat

Als vanzelfsprekend sluiten we aan bij het profiel en de situatie van het bedrijf waar je werkt. Met workshops gaan we door de eerste twee dagen, via prototypes en visualisaties door de laatste twee.

Ik werk niet met één vaste methode. Een methode moet altijd een hulpmiddel zijn, en mag niet als doel gebruikt worden.

Start NU je bootcamp
Vraag er één aan voor je bedrijf

Je naam

Je e-mail (nodig om je te kunnen beantwoorden)

Opmerking

Verder goed om te weten

Het kennismakingsgesprek is altijd gratis

We werken met plezier op locatie in binnen- en buitenland

Met meer dan 25 jaar management- en ontwerpervaring binnen uitgeverijen, kenniscentra en overheden, kunnen we snel tot goede resultaten komen.

Edwin de Kuiper is aangesloten als designer bij de BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers)

Het is de combinatie van ervaring van managementvraagstukken én ervaring met design die maken dat ik als architect een holistische benadering kan geven op het vraagstuk. Een oplossing die ook in het geheel, de architectuur goed past.

Héb je al een idee of concept getest?

Dan wordt het tijd voor Design Doing. Het organisatiebreed invoeren van je nieuwe product of dienst.

Design Doing