Ongekend veel mogelijkheden community NEN

De Stichting Koninklijke Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) verbindt partijen en belanghebbenden en zorgt ervoor dat afspraken worden vastgelegd in normen en richtlijnen. Inmiddels beheert zij ruim 34.000 normen, verkrijgbaar in losse vorm of in abonnementsvorm.

Het initiatief
van NEN

Logo klant NEN kleur

Om haar klanten goed te kunnen bedienen, is de NEN altijd op zoek naar nieuwe digitale oplossingen. Het verbinden van mensen en hen van informatie voorzien, speelt een belangrijke rol voor de organisatie.  

Met een actief en uitgebreid community platform spelen zij in op deze taak. Door de enorme groei van gebruikers was de NEN op zoek naar een nieuw community platform. Belangrijke eisen waren onder andere en veilige technische omgeving (gecertificeerd en in Nederland gehost), gebruiksvriendelijkheid en schaalbaarheid. Vooral dat laatste was bij veel platformaanbieders een knelpunt. 

Aanpak

1

Inventarisatie

De NEN had zelf al een goed beeld van hun eisen en wensen en een lijst met technische specificaties. Dat vormde het uitgangspunt voor de samenwerking.

Na onze feedback konden we al snel aan de slag met het neerzetten van de oplossing; een nieuw community platform.

2

Ontwerp

Door de vele instellingsmogelijkheden konden we ons platform helemaal aanpassen aan de wensen van de gebruikers van NEN. Dat leidde tot zeer enthousiaste reacties en maakte het ontwerpen van de community tot een interessant proces. 

3

Realisatie

Doordat we als partijen allebei ervaren waren, konden we snel schakelen en in een heel korte tijd de community realiseren. De samenwerking verliep succesvol en al snel konden alle gebruikers overgezet worden naar de nieuwe omgeving.  

4

Optimalisatie en onderhoud

Een community is natuurlijk nooit klaar. Daarom houden we periodiek overleg over hoe het platform in de praktijk werkt en of er eventueel aanpassingen of uitbreidingen nodig zijn.  

5

Resultaat

Het resultaat is een actieve community, met tal van mogelijkheden om in de toekomst verder te kunnen groeien. En in verbinding te staan met alle NEN gebruikers.

Digital Agency | Nieuw Initiatief

Digitaal kennis delen met aandacht voor mensen

Kunnen we jou helpen bij een digitale oplossing met aandacht voor mensen?

Tips en inspiratie in je mailbox

Hopelijk heb je de informatie gevonden die je zocht. Maandelijks sturen wij je een e-mail vol tips, ideeën en inspiratie. Meld je aan om die te ontvangen.