Verbeterde leerervaring voor cursisten van MEEK2

MEEK2 is een opleidingsinstituut voor professionals in het sociaal domein. Met de nieuwe online leeromgeving kan MEEK2 haar cursisten een nog prettigere leerervaring bieden.
Project leeromgeving MEEK2

Het initiatief van
MEEK2

Klant: MEEK2

MEEK2 heeft een breed aanbod aan trainingen en opleidingen voor het sociaal domein. Het opleidingsinstituut wilde graag een leeromgeving om de leerervaring van deelnemers te verbeteren.

De wens was een gebruiksvriendelijke omgeving die onderling contact tussen de deelnemers mogelijk maakt. Een prettige plek waar alles samenkomt dat bij de trainingen hoort. Van praktische informatie, berichten van trainers en mededeelnemers tot documenten zoals presentaties en een forum om ervaringen uit te wisselen.

Mockup MEEK2 Leeromgeving

Aanpak

1

Inventarisatie en onderzoek

MEEK2 wilde graag snel resultaat met de leeromgeving. We hebben hun wensen geïnventariseerd en zijn direct aan de slag gegaan. Op die manier kregen we samen een overzicht van alle aspecten die belangrijk waren voor het project.

2

Ontwerp

Op basis van de inventarisatie hebben we de functionaliteiten van de leeromgeving bepaald. De ontwikkelaar heeft een ontwerp gemaakt op basis van de huidige huisstijl en website van MEEK2 om de herkenbaarheid hoog te houden.

3

Realisatie

Tijdens de ontwikkeling was er continu contact met MEEK2. Sluiten de gerealiseerde functionaliteiten aan bij hun wensen en het proces dat hoort bij elke training? MEEK2 kon steeds meekijken op de testomgeving en al snel ook zelf aan de slag met de content in de leeromgeving.

4

Optimalisatie en onderhoud

Na oplevering van de online community bleven we betrokken bij MEEK2. We updaten de community indien nodig en denken mee over optimalisaties en nieuwe wensen als die er zijn.

5

Resultaat

Nieuw Initiatief heeft samen met MEEK2 een online leeromgeving ontwikkeld die door trainers en deelnemers gebruikt wordt tijdens de trainingen en opleidingen. Alle gewenste onderdelen zijn toegankelijk gemaakt vanuit één plek en gemakkelijk vindbaar voor de deelnemers. Voor, tijdens en na de training.

Digital Agency | Nieuw Initiatief

Digitaal kennis delen met aandacht voor mensen

Kunnen we jou helpen bij een digitale oplossing met aandacht voor mensen?

Tips en inspiratie in je mailbox

Hopelijk heb je de informatie gevonden die je zocht. Maandelijks sturen wij je een e-mail vol tips, ideeën en inspiratie. Meld je aan om die te ontvangen.