Leden enthousiast over kennisbank NVG

De Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG) is dé ondernemersorganisatie voor de golfaccommodaties in Nederland en vertegenwoordigt ruim 60% van de volwaardige golfbanen in Nederland. De NVG behartigt de belangen van haar leden, draagt zorg voor kennisuitwisseling en – ontwikkeling van golf in Nederland.
Website met kennisbank

Het initiatief
van NVG

Logo klant NVG zwart wit

De NVG stond op het punt om een nieuwe fase in te gaan. Ze was op zoek naar een manier om haar leden beter te kunnen helpen.

De vereniging heeft drie pijlers; belangenbehartiging, ondersteuning en werkgeverschap. Daarvoor is veel kennis beschikbaar die de vereniging op een effectieve manier wil delen.

Zo dragen ze onder andere zorg voor een financieel gezonde golfbranche door leden te ondersteunen met kennis, inspiratie en bewezen succesvolle methoden. En staan ze voor goed werkgeverschap door hun leden te helpen met de cao golfbranche, het vastleggen van afspraken en ondersteuning vanuit het sociaal fonds. 

Mockup-Surface laptop NVG Nederlandse vereniging voor golfaccommodaties

Aanpak

1

Inventarisatie

De NVG was op zoek naar een manier om haar leden beter te kunnen helpen. We startten ons traject daarom met een Initiatief-Versterker.

Centraal stonden de vragen; hoe krijgen we beter contact met onze leden, hoe zorgen we voor betere kennisuitwisseling tussen de leden onderling en hoe organiseren wij informatie op een betere manier.

2

Ontwerp

Om hier een antwoord op te kunnen geven, maakten we een analyse van de leden van de NVG. Per doelgroep hebben we uitgewerkt wat de vragen en behoeften zijn. 

Zo creëerden we een goed overzicht van de wensen van de leden. En bleek ook al snel dat de website en kennisbank daar niet (meer) aan voldeden.

3

Realisatie

Met de wensen en behoeften van de leden als uitgangspunt, hebben we een hele nieuwe website met kennisbank gerealiseerd. In overleg werd de bestaande content beoordeeld, herschreven en gedeeltelijk opnieuw geplaatst.

De structuur van de kennisbank is zo opgezet dat de leden gemakkelijk en snel de informatie kunnen vinden. In dit geval is er gekozen voor een indeling op basis van thema’s èn een indeling aan de hand van documenttype.

De gebruikte afbeeldingen zijn van de verschillende golfaccommodaties die lid zijn. Een mooi idee om binding van de leden met de website en de kennisbank te creëren.

4

Optimalisatie en onderhoud

Een kennisbank of community voor leden van een branchevereniging is altijd in beweging. Het is dus belangrijk om samen te werken met een betrouwbare partner die het platform onderhoudt en optimaliseert. Je wilt als vereniging immers dat leden steeds meer betrokken raken en actief deelnemen aan de community.

Dat is waarom wij niet alleen de technische aspecten uit handen nemen, maar ook advies en ondersteuning bieden bij het ontwikkelen van content en het activeren van leden.

5

Resultaat

Er is uiteindelijk een website gerealiseerd die laat zien waar de vereniging voor staat. Het openbare gedeelte vertelt over de taken en rollen van de vereniging en over de voordelen van het lidmaatschap. 

Het afgeschermde gedeelte van de kennisbank is voor leden en biedt waardevolle kennis voor hun vraagstukken en heeft praktische documentatie voor ondersteuning in hun dagelijkse werkzaamheden.  

Digital Agency | Nieuw Initiatief

Digitaal kennis delen met aandacht voor mensen

Kunnen we jou helpen bij een digitale oplossing met aandacht voor mensen?

Tips en inspiratie in je mailbox

Hopelijk heb je de informatie gevonden die je zocht. Maandelijks sturen wij je een e-mail vol tips, ideeën en inspiratie. Meld je aan om die te ontvangen.