Kwaliteit gewaarborgd met online tool voor gemeenten

Uitgeverij Schulinck/Wolters-Kluwer maakt verschillende applicaties en kennis beschikbaar voor gemeenten. Eén van die applicaties is een tool om kwaliteit te kunnen waarborgen, maar de gebruikerservaring van de applicatie paste niet goed bij de rest van de productenlijn. Nieuw Initiatief heeft het ontwerp van de applicatie in kaart gebracht en verbeterd.
zichtop project

Het initiatief van Schulink/Wolters-Kluwer

Klant: Schulinck

Schulink/Wolters-Kluwer wilde een online tool die publieke organisaties helpt om de kwaliteit van hun bedrijfsvoering te controleren. Ook moest de tool inzicht geven in het bereiken van beleidsdoelstellingen. Daarbij was het belangrijk dat de tool aansluit bij de rest van de producten van Schulink/Wolters-Kluwer.

zichtop scene

Aanpak

1

Inventarisatie en onderzoek

Om een goed overzicht te krijgen van de aspecten die belangrijk waren bij het project, hebben we een aantal voorgesprekken gehad. In die gesprekken zijn onder andere de wensen, eisen en functionaliteiten van de applicatie verkend. De meeste functionaliteiten waren bekend, omdat Schulink/Wolters-Kluwer al een tool had die gebruikt werd voor kwaliteitszorg. Daardoor kon er in dit project snel een resultaat behaald worden waar iedereen graag mee werkt.

2

Ontwerp

Nieuw Initiatief heeft een UX en UI ontwerp gemaakt voor de kwaliteitstool van Schulink/Wolters-Kluwer. Ook hebben we een programma van eisen en functioneel ontwerp gemaakt. Daarbij hebben we geadviseerd over de manier waarop de tool kon aansluiten bij de rest van de producten. Ook is er een strategie ontwikkeld om in de toekomst slim gebruik te maken van data van andere bronnen.

3

Resultaat

De kwaliteitstool biedt waardevolle inzichten aan kwaliteitsmedewerkers, interne controleurs en managers. De gebruikers kunnen op een gemakkelijke manier bij data die uit verschillende bronnen komt. Op die manier geeft de tool een impuls aan de verbetering van de kwaliteit bij publieke organisaties.

“Met de verbeterde kwaliteitstool kunnen gemeenten checken of ze goed bezig zijn, op een makkelijke en prettige manier.”

Digital Agency | Nieuw Initiatief

Digitaal kennis delen met aandacht voor mensen

Kunnen we jou helpen bij een digitale oplossing met aandacht voor mensen?

Tips en inspiratie in je mailbox

Hopelijk heb je de informatie gevonden die je zocht. Maandelijks sturen wij je een e-mail vol tips, ideeën en inspiratie. Meld je aan om die te ontvangen.