Kwaliteit van vak sportdiëtiek beter bewaakt

De Vereniging Sportdiëtiek Nederland (VSN) biedt met haar website een plek waar kennis gedeeld wordt, waar sporters een diëtist kunnen vinden en waar sportdiëtisten met elkaar in contact kunnen komen voor informatie over hun vak.
VSN Vereniging Sportdiëtetiek Nederland

Het initiatief
van VSN

Logo ZW VSN Vereniging Sportdiëtetiek Nederland

Het doel van de vereniging is om sportdiëtisten bij te scholen, kennis met elkaar te delen, de kwaliteit van de sportdiëtisten te bewaken en om het vak sportdiëtiek op de kaart te zetten.

De vraag van VSN was om een gebruikersvriendelijk platform neer te zetten dat hierbij aansluit. Het moest zowel een aantrekkelijk visitekaartje als een bron van kennis worden. 

Via een interactieve diëtistenkaart kunnen sporters nu gemakkelijk in contact komen met diëtisten. Daarnaast heeft de website een afgesloten ledendeel gekregen waar kennis gedeeld wordt en documenten te vinden zijn.

VSN Vereniging Sportdiëtetiek Nederland

Aanpak

1

Inventarisatie

Voor de aanpak van deze opdracht hebben wij gebruik gemaakt van de Initiatief-Versterker. We hebben achtereenvolgens bepaald wat de doelstelling en doelgroep, gewenste functionaliteiten, tone of voice en content ging worden.

2

Ontwerp

Op basis van de inventarisatie hebben we de functionaliteiten van de online community verder uitgewerkt. Met het nieuwe ontwerp is een mooie en frisse stijl neergezet. Passend bij de vereniging. 

3

Realisatie

Bij het inrichten van de community hebben we een duidelijk onderscheid gemaakt tussen leden en niet-leden. Zo kunnen ingelogde leden bijvoorbeeld (blog) artikelen plaatsen en agenda items toevoegen.

4

Optimalisatie en onderhoud

Ook na de oplevering zijn we nog steeds betrokken. Zo updaten we de community regelmatig en denken we mee over nieuwe wensen.

En we zijn de vervolgstappen van de roadmap aan het voorbereiden. Die roadmap hebben we aan het begin van de samenwerking in de Initiatief-Versterker uitgezet.

5

Resultaat

Samen met VSN hebben we een online platform voor haar leden ontwikkeld. Een plek om te verbinden, informeren, inspireren en het specialisme van sportdiëtiek op de kaart te zetten. 

Alle gewenste functionaliteiten zijn toegankelijk gemaakt vanuit één plek en gemakkelijk te gebruiken voor alle leden.  

We zijn ontzettend tevreden met onze nieuwe website inclusief ledenomgeving. Het team van Nieuw Initiatief is toegankelijk, deskundig en heeft ons goed meegenomen tijdens de ontwikkeling. Voor ons was het erg waardevol dat Nieuw Initiatief bekend is met non-profit organisaties en weet hoe het is om te werken met organisaties met een ledenachterban.
We zijn blij dat Nieuw Initiatief op ons pad gekomen is en kijken ernaar uit om ons platform samen uit te bouwen naar een veilige plek voor onze leden om kennis te delen.

Digital Agency | Nieuw Initiatief

Digitaal kennis delen met aandacht voor mensen

Kunnen we jou helpen bij een digitale oplossing met aandacht voor mensen?

Tips en inspiratie in je mailbox

Hopelijk heb je de informatie gevonden die je zocht. Maandelijks sturen wij je een e-mail vol tips, ideeën en inspiratie. Meld je aan om die te ontvangen.